Een culinaire wereldreis bereid met lokale producten.
Een culinaire wereldreis bereid met lokale producten.
Een culinaire wereldreis bereid met lokale producten.
Kom thuis Oan Tafel
Neem plaats aan de speciaal voor Oan Tafel ontworpen keukentafel die een unieke kijk in de keuken biedt en waar de interactie met de chef voor een bijzondere belevenis zorgt.
Karakteristieke aankleding, verrassende gerechten en op-en-top beleving zijn het resultaat van de creativiteit die als rode lijn door ons proeflokaal loopt.
We werken samen met de natuur en met speciaal geselecteerde lokale producten. Geniet samen met je vrienden of familie van een culinaire reis in een groene en huiselijke sfeer.

Kom thuis Oan Tafel
Neem plaats aan de speciaal voor Oan Tafel ontworpen keukentafel die een unieke kijk in de keuken biedt en waar de interactie met de chef voor een bijzondere belevenis zorgt.
Karakteristieke aankleding, verrassende gerechten en op-en-top beleving zijn het resultaat van de creativiteit die als rode lijn door ons proeflokaal loopt.
We werken samen met de natuur en met speciaal geselecteerde lokale producten. Geniet samen met je vrienden of familie van een culinaire reis in een groene en huiselijke sfeer.

Kom thuis Oan Tafel
Neem plaats aan de speciaal voor Oan Tafel ontworpen keukentafel die een unieke kijk in de keuken biedt en waar de interactie met de chef voor een bijzondere belevenis zorgt.
Karakteristieke aankleding, verrassende gerechten en op-en-top beleving zijn het resultaat van de creativiteit die als rode lijn door ons proeflokaal loopt.
We werken samen met de natuur en met speciaal geselecteerde lokale producten. Geniet samen met je vrienden of familie van een culinaire reis in een groene en huiselijke sfeer.

PROEF LOKAAL
Wij werken op duurzame wijze samen met de natuur, vandaar dat wij bewust hebben gekozen te werken met een heerlijk verrassingsmenu. Op en top beleving.
PROEF LOKAAL
Wij werken op duurzame wijze samen met de natuur, vandaar dat wij bewust hebben gekozen te werken met een heerlijk verrassingsmenu. Op en top beleving.
PROEF LOKAAL
Wij werken op duurzame wijze samen met de natuur, vandaar dat wij bewust hebben gekozen te werken met een heerlijk verrassingsmenu. Op en top beleving.
Geert-Jan Vaartjes en Hylke Tholen slaan de handen ineen en openen juni 2020 de deuren van proeflokaal Oan Tafel.
Passie, culinair genieten en een gezonde dosis lef is wat bovengenoemden bij elkaar bracht en geleid heeft tot het creëren van Oan Tafel.
Geert-Jan Vaartjes en Hylke Tholen slaan de handen ineen en openen juni 2020 de deuren van proeflokaal Oan Tafel.
Passie, culinair genieten en een gezonde dosis lef is wat bovengenoemden bij elkaar bracht en geleid heeft tot het creëren van Oan Tafel.
Geert-Jan Vaartjes en Hylke Tholen slaan de handen ineen en openen juni 2020 de deuren van proeflokaal Oan Tafel
Passie, culinair genieten en een gezonde dosis lef is wat bovengenoemden bij elkaar bracht en geleid heeft tot het creëren van Oan Tafel.
Geert-Jan Vaartjes – Chef
Geert-Jan Vaartjes groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van het dorpscafé ’s Lands Welvaren. Op de plek van het dorpscafé is zijn Grand Café JAN! gevestigd. Zijn ouders bestierden vroeger de aangrenzende Bar De Smidse, waar nu Oan Tafel gevestigd is.
De ervaringen die Geert-Jan heeft opgedaan tijdens zijn werk en reizen over de hele wereld, komen nu thuis in de gerechten van Oan Tafel. De curry’s uit Mauritius, saté van een strand in Bali of de pho uit de straten van Saigon vind je nu terug aan de keukentafel in Wergea, maar hier gemaakt met zoveel mogelijk Friese producten.
Vaartjes werkte in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna vertrok hij naar het buitenland als executive chef van het Outrigger Resort in Mauritius en daarna het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Eind 2021 kwam hij terug naar Friesland en op dit moment is hij mede-eigenaar van Proeflokaal Oan Tafel en Grand Café JAN!


Geert-Jan Vaartjes – Chef
Geert-Jan Vaartjes groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van het dorpscafé ’s Lands Welvaren. Op de plek van het dorpscafé is zijn Grand Café JAN! gevestigd. Zijn ouders bestierden vroeger de aangrenzende Bar De Smidse, waar nu Oan Tafel gevestigd is.
De ervaringen die Geert-Jan heeft opgedaan tijdens zijn werk en reizen over de hele wereld, komen nu thuis in de gerechten van Oan Tafel. De curry’s uit Mauritius, saté van een strand in Bali of de pho uit de straten van Saigon vind je nu terug aan de keukentafel in Wergea, maar hier gemaakt met zoveel mogelijk Friese producten.
Vaartjes werkte in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna vertrok hij naar het buitenland als executive chef van het Outrigger Resort in Mauritius en daarna het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Eind 2021 kwam hij terug naar Friesland en op dit moment is hij mede-eigenaar van Proeflokaal Oan Tafel en Grand Café JAN!

Geert-Jan Vaartjes – Chef
Geert-Jan Vaartjes groeide op in een horecafamilie in Wergea. Zijn pake en beppe waren de eigenaren van het dorpscafé ’s Lands Welvaren. Op de plek van het dorpscafé is zijn Grand Café JAN! gevestigd. Zijn ouders bestierden vroeger de aangrenzende Bar De Smidse, waar nu Oan Tafel gevestigd is.
De ervaringen die Geert-Jan heeft opgedaan tijdens zijn werk en reizen over de hele wereld, komen nu thuis in de gerechten van Oan Tafel. De curry’s uit Mauritius, saté van een strand in Bali of de pho uit de straten van Saigon vind je nu terug aan de keukentafel in Wergea, maar hier gemaakt met zoveel mogelijk Friese producten.
Vaartjes werkte in topkeukens, waaronder De Librije*** in Zwolle, La Rive** in het Amstelhotel in Amsterdam en De Bokkedoorns** in Overveen. Zeven jaar lang was hij de chef van De Heeren van Harinxma (Landgoed Lauswolt) in Beetsterzwaag, daarna vertrok hij naar het buitenland als executive chef van het Outrigger Resort in Mauritius en daarna het luxueuze Anantara Hoi An Resort in Vietnam. Eind 2021 kwam hij terug naar Friesland en op dit moment is hij mede-eigenaar van Proeflokaal Oan Tafel en Grand Café JAN!
Jeska – Gastvrouw
Jeska afkomstig uit Heerenveen. De passie voor dit vak komt niet zo maar ergens vandaan, ze heeft het met de paplepel ingegoten gekregen. Zij zal je reisleidster zijn tijdens je bezoek aan ons proeflokaal. Met haar energieke, enthousiasmerende houding en kennis van de producten is Jeska iemand bij wie je graag “Oan Tafel” schuift.
“Genietsje derfan!”


Jeska – Gastvrouw
Jeska afkomstig uit Heerenveen. De passie voor dit vak komt niet zo maar ergens vandaan, ze heeft het met de paplepel ingegoten gekregen. Zij zal je reisleidster zijn tijdens je bezoek aan ons proeflokaal. Met haar energieke, enthousiasmerende houding en kennis van de producten is Jeska iemand bij wie je graag “Oan Tafel” schuift.
“Genietsje derfan!”

Jeska – Gastvrouw
Jeska afkomstig uit Heerenveen. De passie voor dit vak komt niet zo maar ergens vandaan, ze heeft het met de paplepel ingegoten gekregen. Zij zal je reisleidster zijn tijdens je bezoek aan ons proeflokaal. Met haar energieke, enthousiasmerende houding en kennis van de producten is Jeska iemand bij wie je graag “Oan Tafel” schuift.
“Genietsje derfan!”
Proefmenu
Een avond genieten bij sfeervol Oan Tafel? Proef onze wereldse gerechten, smaakvol bereid met lokale ingrediënten. Gegarandeerd een culinaire belevenis!
Kies een van de volgende menu’s:
- 4 gangen 60,-
- 6 gangen 78,-
- 8 gangen 88,-
Tevens verkrijgbaar als veganistisch / vegetarisch menu.
Proef
Ons proefmenu is een verrassingsmenu dat met de seizoenen mee verandert. We laten ons telkens weer inspireren door de natuur en het aanbod van onze lokale leveranciers. Daardoor blijven we onze verrassen met bijzondere en nieuwe smaken.
Bij te boeken bij de menu’s:
Kies voor een heerlijk bijpassend wijn-, bier- en/of alcoholvrije drankenarrangement, met liefde samengesteld door onze Jeska.
Weekendlunch
Het weekend is bedoeld om heerlijk tot rust te komen en te genieten met elkaar.Een uitstekende keuze om dat bij Oan Tafel te doen.
Maak de zaterdag of zondag extra smaakvol met een uitgebreide lunch.
Kies een van de volgende menu’s:
- 4 gangen 60,-
- 6 gangen 78,-
- 8 gangen 88,-
Tevens verkrijgbaar als veganistisch/ vegetarisch menu.
Proefmenu
Een avond genieten bij sfeervol Oan Tafel? Proef onze wereldse gerechten, smaakvol bereid met lokale ingrediënten. Gegarandeerd een culinaire belevenis!
Kies een van de volgende menu’s:
- 4 gangen 60,-
- 6 gangen 78,-
- 8 gangen 88,-
Tevens verkrijgbaar als veganistisch / vegetarisch menu.
Proef
Ons proefmenu is een verrassingsmenu dat met de seizoenen mee verandert. We laten ons telkens weer inspireren door de natuur en het aanbod van onze lokale leveranciers. Daardoor blijven we onze verrassen met bijzondere en nieuwe smaken.
Bij te boeken bij de menu’s:
Kies voor een heerlijk bijpassend wijn-, bier- en/of alcoholvrije drankenarrangement, met liefde samengesteld door onze Jeska.
75,-
Weekendlunch
Het weekend is bedoeld om heerlijk tot rust te komen en te genieten met elkaar.Een uitstekende keuze om dat bij Oan Tafel te doen.
Maak de zaterdag of zondag extra smaakvol met een uitgebreide lunch.
Kies een van de volgende menu’s:
- 4 gangen 60,-
- 6 gangen 78,-
- 8 gangen 88,-
Tevens verkrijgbaar als veganistisch/ vegetarisch menu.
Dutch cuisine
Oan Tafel is aangesloten bij de “Dutch Cuisine”. Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken en eten op basis van 5 principes. Dutch Cuisine staat voor creativiteit, eigenzinnigheid, vrij denken, pragmatisme en eenvoud.
De 5 principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op het gedachtegoed van SVH Meester-kok en voorzitter Dutch Cuisine Albert Kooy:
|Cultuur | Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen wij ons bevinden
|Gezond | Goed voor ons en onze aarde
|Natuur | Eerlijk en veelzijdig eten wat de natuur ons biedt
|Kwaliteit | We kopen en koken de ingrediënten bewust
|Waarde |We werken aan resultaten voor morgen
Er wordt gewerkt met het 80/20 principe. Dit betekent dat 80% van wat we serveren van streekproducten komt, en 20% uit de rest van de wereld en ook dat 80% van de gerechten uit groenten en 20% uit vlees of vis bestaat.
Dutch cuisine
Oan Tafel is aangesloten bij de “Dutch Cuisine”. Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken en eten op basis van 5 principes. Dutch Cuisine staat voor creativiteit, eigenzinnigheid, vrij denken, pragmatisme en eenvoud.
De 5 principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op het gedachtegoed van SVH Meester-kok en voorzitter Dutch Cuisine Albert Kooy:
|Cultuur | Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen wij ons bevinden
|Gezond | Goed voor ons en onze aarde
|Natuur | Eerlijk en veelzijdig eten wat de natuur ons biedt
|Kwaliteit | We kopen en koken de ingrediënten bewust
|Waarde |We werken aan resultaten voor morgen
Er wordt gewerkt met het 80/20 principe. Dit betekent dat 80% van wat we serveren van streekproducten komt, en 20% uit de rest van de wereld en ook dat 80% van de gerechten uit groenten en 20% uit vlees of vis bestaat.
Dutch cuisine
Oan Tafel is aangesloten bij de “Dutch Cuisine”. Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken, een keuken die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken en eten op basis van 5 principes. Dutch Cuisine staat voor creativiteit, eigenzinnigheid, vrij denken, pragmatisme en eenvoud.
De 5 principes van Dutch Cuisine zijn gebaseerd op het gedachtegoed van SVH Meester-kok en voorzitter Dutch Cuisine Albert Kooy:
|Cultuur | Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen wij ons bevinden
|Gezond | Goed voor ons en onze aarde
|Natuur | Eerlijk en veelzijdig eten wat de natuur ons biedt
|Kwaliteit | We kopen en koken de ingrediënten bewust
|Waarde |We werken aan resultaten voor morgen
Er wordt gewerkt met het 80/20 principe. Dit betekent dat 80% van wat we serveren van streekproducten komt, en 20% uit de rest van de wereld en ook dat 80% van de gerechten uit groenten en 20% uit vlees of vis bestaat.
Nieuws
Een prachtige foto van onze Nine. Vorig jaar bij Bûten Oan Tafel gemaakt. 💛 Vandaag is deze lieverd jarig, gefeliciteerd namens het hele team! Feliciteer jij haar ook? 🎊
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 @lisasnipfotografie
#proeflokaal #oantafel #nine #gefeliciteerd #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
We drinken bij Oan Tafel thee van Filsen. 🫖 Een kleine ondernemer uit Sneek waar wel meer dan 150 soorten thee te koop zijn. Een prachtig voorbeeld van een lokale Friese samenwerking, waar we erg trots op zijn! 🤗
Jouw avond afsluiten met een heerlijke kop verse thee? Reserveer dan snel een plek bij Oan Tafel! 💚
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#proeflokaal #oantafel #thee #culinairebeleving #filsen #lokaleondernemers #lokaal #geertjanvaartjes #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
TARTAAR
Kalfstong | Kimchi van Witlof | Gerookte Amandel | Hollandaise
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#menu #proeflokaal #oantafel #reserveer #culinairebeleving #welkombijoantafel #geertjanvaartjes #lunch #diner #vierhetleven #genieten #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #gaultmillau
Onze tuinman Tim kweekte voor de eerste keer Sunchoke (Jeruzalem-artisjokken) en plantte ze in februari. En na lang wachten, groeien ze nu langzaam boven de grond. 🌱
Tim: "Ik ben vooral benieuwd welk gerecht de chefs hiermee maken. Ik weet dat het geweldig zal smaken!" 💚
Welkom bij Oan Tafel!
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
#proeflokaal #moestuin #tuinmantim #oantafel #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
Focus. 💛 Ontzettend belangrijk, elke dag weer. Bij Oan Tafel geniet je van een proefmenu vol heerlijke gerechten én de voorbereiding daarvan. 🌱 Je zit namelijk direct aan de keukentafel.
Welkom!
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#proeflokaal #oantafel #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
Frapin XO cognac, een van onze favoriete digestieven. 🥃 XO staat voor Extra Old, deze cognacs worden alleen gemaakt van eaux-de-vie die minstens zes jaar oud is.
Sluit jij je avond af met deze heerlijke cognac? Erik schenkt 'm graag voor je in! 💚
Reserveer voor woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag via:
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#proeflokaal #digestief #oantafel #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
Nieuws
Een prachtige foto van onze Nine. Vorig jaar bij Bûten Oan Tafel gemaakt. 💛 Vandaag is deze lieverd jarig, gefeliciteerd namens het hele team! Feliciteer jij haar ook? 🎊
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 @lisasnipfotografie
#proeflokaal #oantafel #nine #gefeliciteerd #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
We drinken bij Oan Tafel thee van Filsen. 🫖 Een kleine ondernemer uit Sneek waar wel meer dan 150 soorten thee te koop zijn. Een prachtig voorbeeld van een lokale Friese samenwerking, waar we erg trots op zijn! 🤗
Jouw avond afsluiten met een heerlijke kop verse thee? Reserveer dan snel een plek bij Oan Tafel! 💚
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#proeflokaal #oantafel #thee #culinairebeleving #filsen #lokaleondernemers #lokaal #geertjanvaartjes #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
TARTAAR
Kalfstong | Kimchi van Witlof | Gerookte Amandel | Hollandaise
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#menu #proeflokaal #oantafel #reserveer #culinairebeleving #welkombijoantafel #geertjanvaartjes #lunch #diner #vierhetleven #genieten #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #gaultmillau
Onze tuinman Tim kweekte voor de eerste keer Sunchoke (Jeruzalem-artisjokken) en plantte ze in februari. En na lang wachten, groeien ze nu langzaam boven de grond. 🌱
Tim: "Ik ben vooral benieuwd welk gerecht de chefs hiermee maken. Ik weet dat het geweldig zal smaken!" 💚
Welkom bij Oan Tafel!
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
#proeflokaal #moestuin #tuinmantim #oantafel #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
Focus. 💛 Ontzettend belangrijk, elke dag weer. Bij Oan Tafel geniet je van een proefmenu vol heerlijke gerechten én de voorbereiding daarvan. 🌱 Je zit namelijk direct aan de keukentafel.
Welkom!
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#proeflokaal #oantafel #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
Frapin XO cognac, een van onze favoriete digestieven. 🥃 XO staat voor Extra Old, deze cognacs worden alleen gemaakt van eaux-de-vie die minstens zes jaar oud is.
Sluit jij je avond af met deze heerlijke cognac? Erik schenkt 'm graag voor je in! 💚
Reserveer voor woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag via:
📞 058 785 0386
✉ proeflokaal@oantafel.nl
💻 www.oantafel.nl
📸 lisasnipfotografie
#proeflokaal #digestief #oantafel #culinairebeleving #geertjanvaartjes #vierhetleven #uiteten #samen #metvrienden #wergea #fryslan #friesland #teamoantafel #uiteteninfriesland #besterestaurant #culinair #Tripadvisor
Reserveren?
Boekingen kunnen worden gemaakt via de reserveringsmodule op deze website, hier is de beschikbaarheid te zien. Per telefoon zijn wij te bereiken van 15 tot 17u30 tijdens openingsdagen op nummer +31 (0) 58 7850386
Oan tafel
Kerkbuurt 3
9005NZ, Wergea
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag:
Van 17.00 tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag:
Lunch van 12.00 – 17.00 uur
Vragen, tips of opmerkingen?
Reserveren?
Boekingen kunnen worden gemaakt via de reserveringsmodule op deze website, hier is de beschikbaarheid te zien. Per telefoon zijn wij te bereiken van 15 tot 17u30 tijdens openingsdagen op nummer +31 (0) 58 7850386
Oan tafel
Kerkbuurt 3
9005NZ, Wergea
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag:
Van 17.00 tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag:
Lunch van 12.00 – 17.00 uur
Vragen, tips of opmerkingen?
Reserveren?
Boekingen kunnen worden gemaakt via de reserveringsmodule op deze website, hier is de beschikbaarheid te zien. Per telefoon zijn wij te bereiken van 15 tot 17u30 tijdens openingsdagen op nummer +31 (0) 58 7850386
Oan tafel
Kerkbuurt 3
9005NZ, Wergea
Woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag:
Van 17.00 tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag:
Lunch van 12.00 – 17.00 uur